Werken en Wonen bij Emmaus in Nederland

WWEN is een samenwerkingsverband in 2010 opgericht door een aantal  Emmaus woon- werkgemeenschappen. Sinds 2018 is zij een onderdeel van het samenwerkingsverband van alle Emmausgroepen in Nedeland: de Federatie Emmaus Nederland.

Wat is nu een woon- en werkgemeenschap?

 

In een Emmaus woon- en werkgemeenschap, ook wel communiteit genoemd, staat duurzaamheid naar zowel mens als planeet centraal. In 36 landen, verspreid over 4 continenten, zijn 320 communiteiten actief. Kerntaak is het opvangen van dak- en thuislozen. Met kringloopbedrijvigheid, recuperatie grondstoffen, creatief hergebruik van tweede hands spullen, boedelruimingen en lichte horeca wordt in het eigen inkomen voorzien. Een Emmaus gemeenschap steunt niet op structurele subsidies. Op deze wijze geeft Emmaus al meer dan 70 jaar vorm aan de eigen verantwoordelijkheid; Eigen Kracht ‘avant la lettre’.

 

Naast woon- en werkgemeenschappen zijn er in Nederland ook Emmaus Kringloopwinkels, die met name door vrijwilligers gerund worden. Meer informatie over Emmaus? Zie www.emmaus.nl