Wie zoeken wij?

Let op:

Bezoek je deze site vanuit NOOD? Ben je op zoek naar een woon- werkgemeenschap omdat je (bijna) in de problemen zit met huisvesting en/of schulden hebt en dus dringend op zoek bent naar hulp en/of onderdak? Dan verwijzen wij je graag door naar de landelijke site www.emmaus.nl. Daar vind je álle woon- en werkgemeenschappen van Emmaus in Nederland op een rijtje en kan je hen benaderen voor een intake als 'bewoner vanuit nood'.

Wie zoeken wij?

We zoeken betrokken en bevlogen mensen die zich herkennen in de zeven kernwaarden van Emmaus in Nederland. Mensen die in een woongroep willen wonen. Dragende krachten, die samen met vele vrijwilligers, bewoners (vanuit nood) en andere bevlogen idealisten het werk van Emmaus kunnen continueren!

Voor verschillende woon-werkgemeenschappen zoeken we dragende krachten.

Waar kom jij het meest tot je recht?

Voor de locatie Emmaus Parkwijk (in Utrecht) zoeken we mensen die verantwoordelijkheid kunnen dragen om met andere collega kerngroepleden de dagelijkse leiding op zich/haar te nemen van deze woon- en werkgemeenschap.

Voor de locaties Emmaus Langeweg (bij Breda) en Haarzuilens (bij Utrecht) zoeken we mensen die 'zoekende' zijn. Mensen zonder 'zware rugzak', die vermoeden dat het leven in een Emmaus woon-en werkgemeenschap bij hen past, die het samen wonen en werken graag voor een half jaar of langer met ons willen aangaan.

Via deze site zoeken we dus expliciet mensen die stevig in hun schoenen staan en ons kunnen helpen het werk van Emmaus te continueren.

Kortom, WWEN – Werken en Wonen bij Emmaus in Nederland - biedt jou hierbij de kans én uitdaging mee te leven in één van genoemde woon- en werkgemeenschappen, klik hieronder voor meer informatie per locatie:

- Parkwijk: locatie op ’t Groene Sticht in Utrecht
- Langeweg: gevestigd in een oud klooster in Langeweg, Breda
- Haarzuilens : groene locatie nabij Utrecht

Door het samengaan van WWEN met de landelijke Emmaus Federatie (FEN), beperkt deze oproep zich niet tot boven vermelde groepen, maar ook de andere vijf woon-werkgemeenschappen van Emmaus in Nederland. Kijk svp goed welke locatie jou op het eerste gezicht het meeste aanspreekt en meld je aan!

Heb je een opmerking of vraag? Ben je enthousiast en meld je je direct aan als dragende kracht, dan wel zoekende idealist? Gebruik dan het formulier hier rechts naast.

We kijken uit naar je reactie!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Profiel dragende kracht Emmaus

Wat verwachten we van dragende krachten?

 • Je staat achter de idealen en (humanistische) principes van Emmaus en zet je hier vol overtuiging voor in; je voelt je solidair met anderen en zoekt naar een gemeenschappelijke basis.

 • Je houdt van eenvoud en niet van verspilling; samen delen geeft je een goed gevoel en je woont graag samen met anderen; je kan de dynamiek van het groepswonen goed aan.

 • Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in het werk en de (internationale) projecten van Emmaus; je vindt het leuk om in het kringloopbedrijf te werken en bij te dragen aan projecten.

 • Je bent open en aanspreekbaar op je doen en laten, je voegt de daad bij het woord; anderen kunnen op je rekenen en je laat ook anderen verantwoordelijkheid nemen en dingen op hun eigen manier doen.

 • Je hebt sociale voelsprieten en bent oprecht geïnteresseerd in mensen en hun levenservaringen; je neemt de moeite om je in een ander te verplaatsen zonder anderen te willen overtuigen of hulpverlener te willen zijn.

 • Je neemt het voortouw en het initiatief om op gemeenschappelijke basis activiteiten te ondernemen; je overlegt met medebewoners en vrijwilligers en houdt rekening met de belangen van anderen.

 • Je bewaakt je grenzen, je kan de balans bewaren tussen eigen tijd en gemeenschappelijke tijd; je spreekt uit wat voor jou belangrijk is en gaat moeilijke situaties niet uit de weg.

We zijn hier eigen baas met z’n allen.”

  Wat bieden wij?

 • Wonen in een gemeenschap (met 8 tot 18 bewoners) in de stad (Parkwijk/Utrecht, De Bilt; Eindhoven; Welvaartsresten/Den Haag) of in een groene omgeving (Haarzuilens; Langeweg; Perspectief; Feniks )

 • Een manier van (samen)leven die van betekenis is en waarmee je een waardevolle bijdrage levert aan milieu en maatschappij.

 • Een eigen kamer/woonruimte, gebruik van een gemeenschappelijke woonkamer, (vaak een) ruime eetkeuken, douches, toiletten en een tuin (variërend van stads-tuinen tot ruime klooster-tuinen).

 • Zakgeld, verzekeringen, vakantie- spaar en reisgeld. Evt sportabonnement e.d.. Rekening wordt gehouden met privé omstandigheden, indien gewenst worden afspraken op maat gemaakt.

 • Je bent eigen baas en krijgt ruimte om initiatieven te nemen en invloed uit te oefenen op hoe zaken werken. We vragen hierbij wel respectvol om te gaan met de huidige gang van zaken.

 • Kamerinrichting, kleding e.d. uit de winkel zijn voor eigen gebruik, ook kan gebruik gemaakt worden van gemeenschappelijke voorzieningen (o.a. auto).

 • Nationale en internationale contacten binnen de Emmaus beweging.

 • Scholing over Emmaus en daarnaast scholing en coaching indien gewenst.

Aanmelden als potentieel kerngroeplid