Emmaus Parkwijk

"Vind jij een wereld waarin iedereen een eerlijke kans krijgt belangrijker dan een flitsende carrière en een groot salaris? Dan is wonen bij Emmaus Parkwijk misschien wel iets voor jou!"

Woongroep
De woongroep van Emmaus Parkwijk wordt gevormd door bevlogen mensen die ervoor gekozen hebben met elkaar te wonen en te werken. De groep bestaat uit praktische idealisten, de kerngroep, en uit mensen die elders in de samenleving weinig kansen krijgen. De kerngroepleden waarborgen een goede sfeer en veiligheid in het woonhuis en stimuleren en begeleiden bewoners om aan hun toekomst te werken. Zij werken mee in het kringloopbedrijf en aan het verder ontwikkelen van Emmaus.

Ruimte voor nieuwe ‘praktische idealisten’
Als jij iemand bent die verantwoordelijkheid op zich kan nemen in de woongroep en het kringloopbedrijf, kun je deel gaan uitmaken van onze ‘kerngroep’. Momenteel wordt deze gevormd door Marc, Esther, Alewijn en Jean Paul, (uitwonend) algemeen coördinator Jan en (eveneens uitwonend) coördinator Frank. Als kerngroeplid bepaal je mede de koers die we opgaan. Je kunt je verder ontwikkelen binnen onze organisatie en doen waar jij goed in bent. Je begeleidt bijvoorbeeld andere medewerkers. Of je krijgt een rol in het opzetten van een nieuwe woongroep in Utrecht.

Ambitie Emmaus Domstad
Heb jij een pioniers-mentaliteit of neem je graag de leiding op je? Kom ons dan helpen om Emmaus Domstad de komende jaren verder te laten groeien in Utrecht. Het oprichten van een nieuwe woon- en werkgemeenschap, om nog meer mensen op te kunnen vangen, is één van onze ambities.
Emmaus Domstad bestaat uit drie vestigingen: woon- en werkgemeenschap Parkwijk, de winkel in Lombok en de winkel in Overvecht.

Praktische informatie m.b.t. wonen in Parkwijk
Het moderne woonhuis is in 2002 gebouwd ligt direct naast de winkel. Het biedt plaats aan maximaal 12 personen. Iedere bewoner heeft een ruime kamer. Enkele kamers hebben een eigen douche. De woonkamer, de ruime eetkeuken en de 'natte voorzieningen' zijn gemeenschappelijk. Enkele kamers voor kerngroepleden hebben een eigen douche. Er wordt verkend of het creëren van meer privé woonruimte voor kerngroepleden op de zolder mogelijk is. Er is een ruime tuin met terras aan het water en een binnenplaatsje waar in de zomer gegeten kan worden.

Unieke locatie
Emmaus Parkwijk is onderdeel van ’t Groene Sticht . In deze unieke buurt wonen heel verschillende mensen bij elkaar die zich samen inzetten voor een levendige en sociale buurt. Als bewoner van Emmaus Parkwijk kun je meedoen met de vele activiteiten en initiatieven op ’t Groene Sticht.

Een goede band beluisteren op het Cultuurplein voor je voordeur, picknicken in de prachtige gemeenschapstuin, eten en film kijken met je buren, ballengooien op de jaarlijkse Koningsmarkt… hier kan het allemaal. Niet voor niets won het Groene Sticht al verschillende prijzen: het is gewoon het leukste plekje in Utrecht. 

Voor de eigen site van Emmaus Parkwijk klik je hier.